dijous, 4 d’agost del 2011

Circular al Congost de Mu

Informació:

Ruta circular que passa pel sorprenent Congost de Mu, el bonic poble d'Alòs de Balaguer, i que agafa alçada per a divisar el Montsec.

Mapa de la zona.

Indicacions:

Circulant de Camarassa cap a Tremp, just abans de creuar el Segre després d'haver creuat Camarassa hi ha una pista asfaltada que condueix a l'aiguabarreig del Segre amb el Noguera Pallaresa. És just aquí, on hi ha una presa, on es deixa el cotxe. Des d'aquí, a través d'una passarel·la es camina per sobre de la presa, pel pont penjant es creua a l'altre costat del Congost del Mu, i es comença una ascensió ràpida fins al coll de Penalta. Es continua ascendint una mica més fins que trobem un tallafoc que baixa ràpidament a la pista que en baixada suau però continuada ens durà fins l'abandonat Sant Martí de la Nou i des d'aquí a Alòs de Balaguer. Des d'Alòs seguim el Congost per tornar al punt de sortida.

Comentaris:

Ruta molt maca i que ens sorpendrà. Cal prestar atenció a les cruïlles per no desviar-se de la ruta.  Millor evitar-la en dies calurosos, i en tot cas, cal dur suficient aigua.


FOTOS (picasa)