divendres, 26 d’agost del 2011

Circular al Vignemale

Informació:
Ruta circular amb un gran desnivell (uns 3000 m positius i els corresponents negatius) on es corona el magnífic cim del Vignemale (3298 m). En cas de bon temps es poden fer d'altres 3000 m. La ruta proposada corona creuant el glacial.
Utilitzar cartografia de muntanya.

Indicacions:
(època de l'any: estiu) La nostra opció consisteix en passar la primera nit acampats al càmping de San Nicolàs de Bujaruelo. La ruta transcorre la vall del riu Ara fins arribar al circ que la tanca, on es troba el Puerto de los Mulos, que dóna accés a la vall de Gaube (abans es creua la "cabaña de Labaza" i la "cabaña de Cerbillonar", i es contempla la famosa marmolera i s'intueix el pas de Mocowa).
Des del Puerto de los Mulos es baixa al refugi Oulettes de Gaube (des d'on es gaudeix de a magnífica vista de la cara nord del Vignemale), i es comença a pujar per canviar de vall pel coll d'Ossue, deixant el petit Vignemale a la dreta, a només uns 300 m de desnivell. Finalment s'arriba al refugi de Baysellance on es fa nit. Des d'aquí es gaudeix d'unes vistes increïbles sobre les muntanyes d'Ordesa.

L'endemà es va a buscar la traça que permet creuar el glacial (un dels més grans que queda al Pirineu) sense massa perill (surt de l'esquerra de la llengua). Un cop al peu del Vignemale cal treure's els grampons per a fer una grimpada que condueix al cim.

S'abandona el glacial pel mateix punt i comença un descens molt llarg per la preciosa vall de d'Ossue que se segueix fins la paret de la presa. Aquí cal desviar-se cap a la vall de la Canau i pujar fins el coll de la Bernatuara, on es torna a disposar de vistes increïbles. Un descens molt ràpid de 1000 m condueix altre cop al càmping de Bujaruelo.

Comentaris:
Ruta molt maca amb vistes privilegiades si el temps acompanya. És força dura degut al desnivell i al pes que cal carregar si es vol fer cim, ja que cal dur el material necessari per a creuar el glacial.



FOTOS (picasa) - Circular al Vignemale

1 comentari:

Èric Antonell ha dit...

Bones Francesc! Què tal tot? Veig que has estat per Aragó per vacances. Molt bé! Jo vaig estar al parc nacional d'Ordesa la primavera passada. Uns paisatges sublims. Et proposaràs pujar els 3400 metres del pic d'Aneto? :-) Veig que durant l'agost l'has pogut divisar.

Èric (CATCert)