dissabte, 13 d’agost del 2011

Circular al Montsent de Pallars

Informació:
Ruta circular amb un desnivell d'uns 1200m on es coronen dos cims, primer el Montorroio (2861) i després el Montsent de Pallars (2883). Cal anar en compte a la baixada per escollir el tàlveg escaient.

Indicacions:
Es deixa el cotxe al panta de Sallente, des de la mateixa pressa surt un corriol en direcció oest que serpenteja en pujada fins enllaçar amb la Via Verda de la Vall Fosca. Cal resseguir-la fins l'estany Gento (ens fixem amb la font que baixa de la Coma Plana ja que és el punt per on baixarem).
Un cop a l'estany Gento cal desviar-se cap a l'Oest (hi ha una construcció antiga derruida i restes del carrilet) per buscar el collet que dóna accés a la Coma de l'Espós. Si en algun moment es perd el camí aquest no té pèrdua, ja que la Collada de la Coma de l'Espós es divisa tota l'estona, és cap a on cal anar.
Un cop a la Collada se segueixen les fites i es va caminant per la carena, coronant-se el Montorroio i el Montsent de Pallars.
Al baixar d'aquest cal anar alerta per no desviar-se, el camí està indicat amb fites. Des del cim del Montsent es pot recular fins la collada de Coma Plana, començar el descens, i abans de baixar als 2500m cal desviar-se a la dreta, seguint les fites, per accedir a la Coma Plana, on un caminet descendeix ràpidament resseguint el riu. Es fa cap altre cop a la font.

Comentaris:
Ruta molt maca amb vistes privilegiades ja que des d'aquests dos cims es pot divisar els cims més alts d'Aigüestortes, de la Vall Ferrera, del massís de l'Aneto, i no té cap cim que impideixi la vista cap el sud.




FOTOS (picasa) - Montsent de Pallars