dimarts, 26 de juliol del 2011

Circular al Montsant des d'Ulldemolins

Informació:
Ruta circular que passa per diversos paratges espectaculars del massís del Montsant.

Indicacions:
Es pot deixar el cotxe a qualsevol de les dues ermites (Sant Antoni o Santa Magdalena), ara bé, si es vol acabar l'excursió amb un bany a les increïbles Cadolles Fondes, millor resseguir la pista fins el darrer aparcament. Un cop es deixa el cotxe se segueix el GR-65-5 en direcció les Cadolles Fonde. Seguim pel GR fins a Sant Bartomeu, tot i que ens desviem lleugerament de la ruta val la pena. Tornem enrera fins el pont penjant i resseguim el corriol que planeja pel Congost de Fraguerau, fins la cova de l'Argamassa.
A partir d'aquí cal estar atent per a trovar les fites que indiquen per on creuar el riu del Barranc dels Pèlics i que ens conduirà fins el Pont Natural. Des del Pont Natural se segueix guanyant alçada fins la Cova de l'Ós, on s'enllaça amb el GR que ens durà fins el Pi de la Carbasseta passant pel Toll de l'Ou. Finalment Baixem fins a Santa Magdalena i tanquem el cercle.

Comentaris:
Ruta molt maca i que ens sorpendrà. Cal prestar atenció a les cruïlles per no desviar-se de la ruta. Recomanable dur pantalons llargs, especialment a la pujada que ens porta al Pont Natural hi ha molta vegetació. Millor evitar-la en dies calurosos, i en tot cas, cal dur suficient aigua.


FOTOS (picasa)