dissabte, 23 de juliol del 2011

Circular a la Punta Alta de Comalesbienes (3015m)

Informació:
Ruta circular amb força desnivell (uns 1400m) on especialment el primer tram de baixada requereix molta atenció ja que hi ha una zona de rocs que es mouen.

Indicacions:
Es deixa el cotxe en un dels aparcaments de la presa del pantà de Cavallers. La ruta s'inicia abans d'arribar a la presa, per una pista que acabem deixant per un corriol, que puja ràpidament pel Barranc de Comalesbiens. Un cop al segon Estany de Comalesbienes cal decidir si s'ataca directament la Punta Alta o si es puja el Pic de Comalesbienes i després es careneja fins a la Punta Alta. Nosaltres escollim la segona opció, hi ha millors vistes i no implica més dificultat ni afegeix massa desnivell.
La baixada es fa per la vessant nord-est, cal seguir les fites. És una baixada força dura fins arribar a l'Estany de la Roca, molt ràpida i amb rocs que es mouen.
Poc després de l'Estany de la Roca el curriol enllaça amb la travessa de Carros de Foc, passa pel Ventosa i Calvell i baixa fins el pantà de Cavallers.
Comentaris:
Ruta molt maca amb vistes privilegiades (massís de l'Aneto, Aigüestortes, ...). Té molt desnivell i hi ha zones on cal extremar la precaució.



FOTOS (picasa) - Punta Alta