dilluns, 28 d’abril del 2008

Sant Vicenç - Mura - Manresa (Sant Llorenç del Munt)

Informació:
Mapa del parc (diba)
Part de la ruta coincideix amb l'explicada a la revista Vèrtex, núm 215, pàg 56.
Mapa cartogràfic.

Indicacions:
Anem amb tren fins a Sant Vicenç de Castellet, allí busquem el GR, cal sortir del poble pel carrer Puigmal (Mapa (google maps)).
Seguim el GR, quan aquest se separa de la pista seguim per la pista, si no ens confonem en cap desviament (cal utilitzar un bon mapa) passarem per Sant Jaume de Vallhonesta. Seguint la mateixa pista ens creuarem amb la que ve del Pont de Vilomara i ressegueix la Riera de Santa Creu, seguim aquesta segona pista. Seguim els indicadors cap a Mura (en una cruïlla ens desviem mínimament del camí per a visitar el mas El Farell i la Santa Creu de Palou). Seguim novament les indicacions cap a Mura, després d'una baixada farem cap a la carretera, la resseguim i arribarem a Mura, visita recomanable.
Per la carretera ens arribem a Rocafort, d'on surt una pista quer baixa per la riera de Nespres, després riera de Mura (veurem antigues tines, els congostos que forma la riera, una església, el canal i les seves preses) i arribarem al monestir de Sant Benet.
Des de Sant Benet podem anar a Manresa seguint el GR a buscar el tren.

Comentaris:
Travessa llarga i molt maca, permet conèixer part de la història d'aquest parc a través de les seves rieres i els edificis que s'hi han construït per a treure'n profit (molins, masos, esglésies, canals, tines, monestirs).
Físicament és una ruta bastant dura, amb força desnivell acumulat i una baixada relativament tècnica a partir de Rocafort, amb trams del camí inundables.





FOTOS (picasa)

1 comentari:

Unknown ha dit...

I com a curiositat afegeixo que al fantàstic poble de sant fruitós, es pot veure a part de l'esglesia del segle X les restes de la planta d'una torre de telegrafia óptica, del segle XIX que transmetia informació entre Manresa i Vic, anomenada torre de Sant Martí.