dilluns, 29 d’abril del 2013

Del Castell del Remei a Ivars d'Urgell per la 2a Sèquia del Canal d'Urgell

Informació:
Ruta per una pista de terra ben ampla que es pot realitzar tant a peu com amb bicicleta. Transcorre a la vora del canal, entre camps de cultiu, i cal tenir en compte el clima per evitar les hores de més calor dels dies d'estiu.
Cal dir que el Castell del Remei és un punt d'interés històric de les terres de ponent com a exemple de gran finca agrícola, d'història del vi, i d'història relacionada amb la guerra civil (és el punt de la província on es produí la major desgràcia humana de tot el segle XX).
És fàcil organitzar una circular ja que es pot arribar al Castell del Remei des d'Ivars sortint pel camí del Tarrós i anar a buscar la variant del camí de Sant Jaume que passa per la Fuliola i Boldú o bé per la pista que surt de la carretera de Vallverd davant de l'empresa de la Catalana de Farratges.

Indicacions:
Si sortim del Castell del Remei en direcció la LV-3344 trobem la 2a Sèquia del Canal d'Urgell. La resseguirem pel bancal esquerra que es troba en més bon estat. Un cop creuem la carretera podem seguir pel costat del canal fins que trobem el camí que va d'Ivars al Tarrós i que en un quilòmetre ens porta fins Ivars.

Comentaris:
Caminada agradable (o passejada en bicicleta). Val la pena realitzar-la a la primavera quan el canal baixa ple d'aigua, els fruiters estan plens de flors i els camps de cereals comencen a mostrar-se ufanosos.




FOTOS (picasa) - 2a Sèquia Canal d'Urgell_Castell del Remei - Ivars