dimarts, 9 d’abril del 2013

Circular des d'Ivars d'Urgell per visitar els Vilars d'Arbeca

Informació:
Ruta que inclou trams de carretera, de camins agrícoles i el bancal del canal d'Urgell.
Per a obtenir informació de l'interessant conjunt arquitectònic dels Vilars es pot visitar la pàgina oficial.

Indicacions:
Sortim de la Pista d'Ivars d'Urgell per la carretera de Castellnou de Seana. Des d'aquí per carretera anem fins a Vilanova de Bellpuig (en aquest tram cal vigilar al creuar l'antiga carretera nacional). Un cop a Vilanova de Bellpuig busquem al camí agrícola que porta al bancal de la cicla que ens permet accedir al bancal del Canal d'Urgell. El resseguim cap a la dreta i per la dreta, al cap de poca estona trobem el trencall a mà dreta que ens condueix al Vilars (portem uns 14 km).
Després de la visita es pot tornar pel mateix camí o bé:
Opció 1: resseguir el canal d'Urgell fins a trobar la LP-2015 que l'agafem fins a Bellpuig, on busquem l'Avinguda del Bosc que ens porta fins l'antiga nacional, la creuem, i seguim la pista (de moment asfaltada) que ens farà creuar les vies del tren i després l'A2 per sota. A partir d'aquí seguim en direcció nord fins trobar-nos (passat un pantà de rec) el camí que ens durà a l'oest tot deixant Barbens al nord i que ens conduirà fins Ivars.
Opció 2 (més llarga): resseguir el canal d'Urgell fins que abans d'arribar a Anglesola trobem el senyal que ens indica com anar fins a Barbens. El seguirem tot deixant Barbens al nord i seguint fins a Ivars.

Comentaris:
Ruta maca per camins agrícoles que ens permet gaudir dels paissatges dels camps de regadiu i del poblat ibèric dels Vilars.




FOTOS (picasa) - Poblat Ibèric dels Vilars (Arbeca)