dimecres, 4 d’abril del 2012

Circular (II) des de Sant Esteve de Palautordera fins a Sant Elies

Informació:
Ruta circular pel Montseny d'uns 800m de desnivell que ens durà des del poble de Sant Esteve de Palautordera fins al cim de Sant Elies. 
A Sant Esteve de Palautordera s'hi pot arribar caminant des de Sant Celoni o des de l'estació de Palautordera, i amb bus des de l'estació de Palautordera.


Indicacions:
Sortim de Sant Esteve de Palautordera pel camí del cementiri, després de deixar-lo a l'esquerra i endinsar-nos en el bosc resseguim un camí cap el sud fins enllaçar amb una pista més ampla, la que ens durà fins a Vallserena. La seguim atents de no confondre'ns en cap de les cruïlles. Tot just abans d'entrar a Vallserena girem a la dreta en una bassa d'aigua i seguim una pista en direcció nord-oest que ressegueix la Serra Llarga. Enllacem amb una pista més ampla i amb el PR-139, sender del Pi Novell, i que ja no el deixarem fins el cim del Turó de Sant Elies (creuarem diversos arbres monumentals). 
Tornem baixant per la pista fins a Can Planell on deixarem el PR i ens endinsarem a la urbanització Els Refugis del Montseny. Alerta de no equivocar-nos seguirem el carrer principal fins a deixar-lo per un carrer que surt a mà dreta, inicialment asfaltat i que més tard es converteix en un camí, primer en direccio sud i ràpidament gira en direcció sud-est. Ens porta directament a través del bosc de Plana de Can Nadalet fins al barri de Can Martí de Sant Esteve de Palautordera.

Comentaris:
Passejada agradable, senzilla i molt interessant. Es passeja per camps de cultiu, hi ha vistes del prepirineu, es crua una colònia industrial, ...



FOTOS (picasa) - Circular (II) Sant Esteve de Palautordera