dimarts, 3 d’abril del 2012

Circular (I) des de Sant Esteve de Palautordera fins a Plana del Coll

Informació:
Ruta circular pel Montseny d'uns 700m de desnivell que ens durà des del poble de Sant Esteve de Palautordera fins a la Plana del Coll, passant pel Sot de l'Infern.
A Sant Esteve de Palautordera s'hi pot arribar caminant des de Sant Celoni o des de l'estació de Palautordera, i amb bus des de l'estació de Palautordera. 


Indicacions:
Sortim de Sant Esteve de Palautordera pel camí que ens porta cap el Circ Cric, i tot seguit enllacem amb la pista que ens condueix cap a l'esglèsia de Santa Magdalena (coincideix en sentit invers amb el camí de tornada de la caminada de Clar de Lluna). Abans d'arribar a Can Jeroni ens desviem a la dreta i resseguim un camí que després de creuar una pista asfaltada i la riera de Mosqueroles ens porta fins la carretera de Mosqueroles. La creuem i seguim la pista que deixa a la dreta la Masia Mariona (Oficina del Parc). Enllacem amb una pista més ampla i la seguim fins a la tercera corva de 180º on la deixem i seguim cap el nord per un caminet fins enllaçar amb el GR-5 (pista asfaltada que condueix fins al càmping i casa de colònies Can Riera de Ciuret). Un cop a Can Riera de Ciuret seguim el GR-5, part d'aquest tram coincideix amb la volta senyalitzada al Sot de l'Infern. Sortim a una pista asfaltada prop de la recepció d'un càmping (Fontmartina, ens fixem que uns 10 metres a la dreta surt el camí que completa la volta al Sot de l'Infern i que seguirem de tornada). Seguim el GR-5 fins arribar a la Plana del Coll (936m). 
Tornem pel mateix camí fins al càmping Fontmartina, on escollim la ruta superior del Sot de l'Infern (creuarem vells castanyers i cabanes de carboners). Enllacem novament amb el GR i el seguim fins a Can Riera de Ciuret, on l'abandonem per anar planejant en direcció Oest. Creuem el Sot de Buera, i uns 20m després deixem la pista principal i baixem per la que surt a mà esquerra. Inicialment baixa ràpid però pesprés planeja durant força estona, creuem la línia de molt alta tensió, seguim, i cal estar atents per desviar-nos al curriol que ens durà després d'una ràpida baixada i creuar la carretera de Mosqueroles fins a Santa Magdalena (millor mirar mapa). Un cop a Santa Magdalena refem el camí fins a Sant Esteve de Palautordera, o bé ens desviem per a passar pel Castell de Montclús i baixar fins a Santa Margarida (caldrà creuar un riuet sense pont, sense mullar-nos quan fa temps que no plou).

Comentaris:
Passejada agradable, una mica llarga però senzilla i molt interessant. Si ens hi fixem gaudirem de la gran varietat de tipus de vegetació que habita el Montseny.




FOTOS (picasa) - Circular (II) Sant Esteve de Palautordera