dissabte, 18 d’octubre del 2008

Canigó

Informació:
Mapa cartogràfic.

Indicacions:
Deixem el cotxe al poble de Castell on hem d'agafar un taxi (els taxis són de ___) que per pista ens durà fins el refugi de Mirialles (ens estalvia uns 800m de desnivell però cal assegurar-se de disponibilitat i preus abans d'anar-hi). Al refugi podem deixar-hi tot el que no volem carregar i comencem a pujar sense entretenir-nos, cal salvar 1200m de desnivell, el camí és senzill i està molt ben senyalitzat amb marques grogues. Al cim s'hi accedeix per la famosa xemeneia, no és complicat si es va per la ruta indicada amb marques grogues, tot i que una persona amb vertigen probablement no serà capaç de fer-ho. Després tornem al refugi, a bon ritme es poden necessitar unes 7 hores sense descansos.
L'endemà és recomanable repetir el camí fins al desviament del coll ___, des d'aquí anem a buscar el corriol que per dins de bosc i en una baixada rapídissima (alerta si patiu dels genolls) ens durà fins l'abadia de Sant Martí del Canigó, des d'aquí arribar al poble de Castell on tenim el cotxe és un passeig.

Comentaris:
Un dels cims pirinencs amb més desnivell ja que es pot començar a pujar des de molt abaix. Les vistes des del cim són precioses, la xemeneia requereix un mínim de tècnica per a grimpar (bàsicament prestar atenció). Si s'escull la tardor (ho recomano) els colors dels boscos (especialment els de la baixada a Santa Maria del Canigó) són increïbles.
Finalment, com no, dir que és un dels punts emblemàtics de Catalunya tot i trobar-se a França.





FOTOS (picasa)